Kynnere fra helvette

Jeg føler at jeg egentlig har hatt et veldig behagelig svangerskap (sånn fysisk), sånn sett bort i fra den store spyperioden min de første måndene i svangerskapet. Mitt store håp var jo selvfølgelig at dette ville fortsette helt til jeg gikk i fødsel, men jeg tok greit feil der. Den siste tiden har dagene mine mer eller mindre blitt styrt av kynnere til alle døgnets tider, jeg kan jo ikke engang lage noen planer. Plutselig får jeg kramper som bare sprer seg over hele magen min, og jeg husker ikke så dårlig at jeg har glemt hvordan det er å ha rier asså. Hadde dette vært en fødsel hadde jeg ikke klaget i det hele tatt, men dette er bare piss..

Kynnere og rier

Forskjellen på kynnere og rier er i hovedsak at kynnere kommer helt uregelmessig og varer som regel i flere minutter, 10-15 minutter uten at det er noe farlig i det. Rier derimot kommer helt regelmessig, nesten så du kan stille klokken etter dem og varer mye kortere.

Rier begynner oftest med en lengde på 20- 30 sekunder, og så blir de lengre og lengre.

Mot slutten av en fødsel varer de rundt ett minutt, noen ganger 1 1/2. På det stadiet er det som regel ikke tvil om at en fødsel er i gang.

En kynner kjennes som oftest bare i mageregionen, mens en ri ofte også vil kjennes bakover i ryggen. Kynnere gir som oftest ikke så mye press nedover i skjeden som en ri gir. En skikkelig ri er dessuten så hard at hvis du kjenner på magen med fingertuppene dine, så kan det være like hardt som å kjenne på en bordplate! Det dreier seg om ganske store krefter!

Fra Klikk.no

Har noen av dere noe erfaring med kynnere?

 

Min veldig snille og litt smågale mamma som kommer gående (det er en mil fra hun til meg) skal hjelpe meg med kjøkkenet i dag sånn at det er ferdig til Josefine kommer, så jeg tror jeg skal slappe av litt før vi skal sette igang :) Kjenner jeg har problemer med å skrive ferdig dette innlegget her, så jeg avslutter nå jeg ;)

Håper dere får en fin dag i dag ;)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Karoline Grimsø

Karoline Grimsø

24, Nøtterøy

Dette en min blogg! Jeg og mannen min har vært sammen siden var var 2005, og i løpet av disse årene har det skjedd mye :) Vi fikk en sønn i 2009, kjøpte hus i 2011, giftet oss juni 2012 og i februar 2013 kommer det ei lita jente :) Dette er en blogg om det å være mamma, hverdagen vår og mine intreresser:) Hvis dere vil spørre meg anonymt, kan dere bare sende en mail på : karro1988@gmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin
Find me on Polyvore
Norske bloggerBlogglisten

Kategorier

Arkiv

hits