Vannfødsel?

Det nærmer seg fødsel og det går veldig mange tanker rundt om i hodet mitt når det gjelder denne store begivenheten i livet vårt :) Da jeg skulle føde sønnen min hadde jeg ingen tanker rundt fødselen, bare det at jeg var litt redd, spent og at jeg var usikker på om jeg ville ha noen smertestillende. Denne gangen har jeg tenkt mye på at jeg faktisk kan velge litt selv, hvis alt går som det skal da :)
Min svært alternative venninne som har termin en uke før meg har bestemt seg for vannfødsel, men da helt uten smertestillende. Akkurat nå vil jeg nok ikke å ta valget mitt helt bort i fra smertefri fødsel, men jeg kjenner at det hadde vært godt å ligget i et badekar i stedet for en fødeseng :) Mange synes nok jeg er helt sjuk i huet akkurat nå, blandt annet min mann som helst ser at jeg tar alt jeg kan få :p Men det er lissom noe som frister med den roen rundt det å ligge i vann og bare jobbe seg frem til et mål :)

Har noen av dere prøvd vannfødsel? Jeg tar mer enn gjerne imot noen historier, både gode og vonde ;)

- K

13 kommentarer

Min første (gutt i november 09) ble født på "vanlig" vis, uten smertelindring. Før fødselen gledet jeg meg veldig, og fødselen var kjempefin:)

Så når jeg ble gravid med andremann (jente født i juli 12) gledet jeg meg også til fødselen fra første stund, fant tidlig ut at jeg ønsket en like naturlig fødsel den gangen. Og hadde veldig lyst til å prøve vannfødsel! Lå i badekaret med førstemann også, og det var veldig deilig og smertelindrende:)

Kom inn på fødestuen kl 03 om natten, ble sjekket til 4-5cm og la meg rett i badekaret, og der lå jeg til snuppa ble født 0407. Så det gikk veldig fort, og var VELDIG intenst! Og det var helt fantastisk å føde i vann! Når hun var født snudde jordmoren henne, slik at hun lå med ansiktet opp og så så hun på meg fra under vannet også til jeg henne opp fra vannet og opp på brystet mitt selv:) Det var helt fantastisk å kunne gjøre det selv!

Hele atmosfæren og følelsen av å bare ligge i vannet å la kroppen "leve sitt eget liv" var veldig deilig og avslappende!

Anbefaler vannfødsel på det sterkeste:)) masse lykke til!!
Også *tok jeg henne opp fra vannet og opp på brystet:)

Karoline Grimsø

06.02.2013 kl.23:12

Mamma Christine, lille Jacob o: Det gikk ganske fort med andremann da, men det hørtes jo utrolig koselig ut! Sikkert en helt utrolig opplevelse! Takk for en inspirerende kommentar :D

Sandra Jeanette

06.02.2013 kl.23:33

Nå har ikke jeg noe erfaring med fødsler her da, men er det ikke litt ubehagelig å måtte ligge å bade i sitt eget blod..? Jeg mener, man blør jo vel en hel del når man føder? Eller er ikke dette noe man tenker må når man er i gang? :p
Jeg tenkte ikke på det i det hele tatt.. Tenkte bittelitt på det før fødselen, men så la jeg i fra meg den tanken, for alt blir så naturlig. Jordmødrene er også flinke til å bytte ut vannet, og fjerner ekle ting som havner i vannet veldig diskret;) slimproppen min gikk mens jeg lå der, men det sjenerte meg ikke:P

Og man blør ikke så mye før etter at morkaken er født, og den føder man "på land":P gikk ut av badekaret og la meg i en dobbeltseng. Der kom morkaken og jeg ble sydd litt. Og det er først da man begynner å blø ordentlig.. Vannet mitt gikk også i badekaret, forresten.. Men ikke så mye blod da heller.

Og ja, Karoline, det var helt utrolig:D om vi noensinne får en tredjemann ønsker jeg vannfødsel igjen:)

Therese

07.02.2013 kl.20:21

Jeg syns du skal benytte deg av vann:) det gjorde jeg men gikk opp og i seng når pressfølelsen kom;) var utrolig behagelig en god stund å ligge i badekar! Masse lykke til, går sikkert kjempe fint:)

Karoline Grimsø

07.02.2013 kl.20:36

Therese: Det blir nok vannfødsel ja :) Jeg blei veldig inspirert da jeg leste fødselshistorien din ;)

Karoline Grimsø

07.02.2013 kl.21:09

Mamma Christine, lille Jacob o: Jeg har ikke tenkt så mye over alt griset, det er lissom en del av en fødsel ;) Man er ikke akkurat fresh der man ligger med svette, blod og fostervann :p Men man bryr seg vel ikke så mye om det heller ;) Jeg ønsker bare å ha en fantastisk opplevelse :) Tusen takk for kommentaren! Det er så hyggelig å høre om andre som har hatt en fantastisk fødsel <3

Karoline Grimsø

07.02.2013 kl.21:11

Sandra Jeanette: Jeg tenkte ikke på alt griset når jeg fødte sist, man rekker lissom ikke tenke, man bare er :) Jeg håper bare vannfødsel kan gjøre at jeg får en enda hyggeligere opplevelse enn jeg hadde sist :)

Connie

07.02.2013 kl.21:37

Hadde bestemt meg på forhånd at jeg ville føde i vann, men da jeg kom på sykehuset skjedde ting veldig fort og de rakk ikke sette klyster (noe som er obligatorisk ved fødsel i vann). Fikk ligge i vannet en stud, fram til det kom litt andre ting ut :P Fikk da ikke lov til å føde i vannet pga "forurensing". Vann er svært smertelindrende og det var først når jeg kom opp at jeg spurte etter smertestillende, noe jeg heller ikke fikk pga at fødselen var kommet for langt. Neste gang håper jeg at jeg kan føde i vann :)

Sara

12.02.2013 kl.14:34

Jeg har født på abc klinikken i oslo. Der fødte jeg i vann. Det var en utrolig fin opplevelse.

Så klart er det vondt og slitsomt, men det ga meg så mye at jeg bare kunne la kroppen gå sin gang. Trengte ikke å tenke på noen andre ting. Jeg styrte alt som jeg ville.

Jeg bestemte meg allerede når jeg var 4 uker på vei at jeg skulle føde uten smertelindring. Og det at jeg bestemte det så tidlig gjorde at under selve fødselen var det ikke snakk om å ta noe som helst.

Kvinner har gjort dette i alle tider uten smertelindring. Så hvorfor kan ikke vi?

Karoline Grimsø

12.02.2013 kl.16:00

Sara: Heisann :) Det er hyggelig å høre at det er flere som har positive opplevelser med vannfødsel :) Jeg har ei venninne som går gravid sammen med meg, som er akkurat lik deg, hun bestemte seg omtrent dagen hun blei gravid at hun skulle føde helt naturlig i vann :) Det er ganske tøft synes jeg da, når man ikke vet hva man går til!

Det eneste jeg er redd for er at jeg ikke skal klare det, eller gi opp da og ta epidural likevel.. Men jeg har et håp om at hvis fødselen min skjer helt naturlig (ikke bli satt igang), så får jeg et helt annet utgangspunkt :) Kanskje riene ikke hagler på etter en halvtime :p

Sara

12.02.2013 kl.17:29

Jeg tror at det er viktig å ha bestemt seg orentlig for at man ikke skal ta smertelindring for klare det. der og da er det jo så utrolig vondt. Så hvis man får spørsmålet om man vil ha bort smerten er det lett å si ja. Hvis du virkelig vil gjøre det naturlig vil jeg råde deg til å si ifra til jordmoren eller få den som er med deg på fødselen til å si ifra så du slipper å måtte få spørsmålet midt oppi fødselen.

Masse lykke til!

Skriv en ny kommentar

Karoline Grimsø

Karoline Grimsø

24, Nøtterøy

Dette en min blogg! Jeg og mannen min har vært sammen siden var var 2005, og i løpet av disse årene har det skjedd mye :) Vi fikk en sønn i 2009, kjøpte hus i 2011, giftet oss juni 2012 og i februar 2013 kommer det ei lita jente :) Dette er en blogg om det å være mamma, hverdagen vår og mine intreresser:) Hvis dere vil spørre meg anonymt, kan dere bare sende en mail på : karro1988@gmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin
Find me on Polyvore
Norske bloggerBlogglisten

Kategorier

Arkiv

hits