Mine tanker rundt det å bli mamma igjen :)

Dere som har lest bloggen min en stund og dere som kjenner oss, vet at det å bli foreldre for første gang ikke blei helt som vi hadde tenkt oss. Ganespalte, alammadrasser, pustestopp og sykehusoppholdene gjorde det vanskelig å nyte det første året med sønnen vår. Det er ikke lett å se at barnet sitt ha vondt, uten å kunne gjøre noe. Man har ingen kontroll og føler seg helt maktesløs. Det tok oss lang tid å vende oss til den nye tilværelsen - dere er foreldre! Vi fikk vite at Jonathan hadde et veldig sjeldent syndrom da han var et og et halvt år. Det er tungt å få det svaret, fordi et svar fører ofte til et nytt spørsmål og håpet om å få et svar - dessverre i mange tilfeller må man bare slå seg til ro med at det aldri kommer noe svar. I dag er Jonathan en livlig og utrolig blid gutt på 4 år og vi ville ikke hatt det på noen annen måte :) Å være mamman og pappan til Jonathan har gitt oss muligheten til å bli kjent med oss selv på en helt unik måte :)

Noen bilder av Jonathan under

Barsel :)
17.mai 2010RikshospitaletÅ bli gravid for andre gang var først jublende glede over å bare "få lov" til å bli gravid igjen, for så et minutt senere å få fullstendig angst over hva som kom til å skje. Jeg følte plutselig at jeg ikke hadde noe kontroll over kroppen min og det lille barnet jeg skulle ruge på i 9 månder. Det var redsel over spontanabort, det var redsel for kromosonfeil, det var redsel for fødselsdepresjon, og andre ganger var jeg bare redd. Frem til jul har jeg jobbet og jobbet med meg selv for å endelig kunne gi meg selv lov til å glede meg :) I dag føler jeg at jeg har kastet bort mange månder på å være redd, men mannen min minnet meg på at jeg faktisk har lært mye om meg selv og at det er verdifullt i seg selv :)

Nå er det så mye jeg gleder meg til! Vi skal få ei lita jente snart :D Et lite nurk, en liten person! Det blir en helt ny opplevelse for oss som foreldre, fordi vi på en måte blir førstegangsforeldre helt på nytt. Jeg føler det er masse vi egentlig burde vite om og lære oss - finnes det et kurs vi kan gå på? :p Det skal bli veldig hyggelig å få ei til her i huset, kanskje spesielt for Jonathan sin del :) Med årene tror jeg de kan lære mye av hverandre og få mye glede ut av det å være søsken, vi skal ihvertfall gjøre alt for at de skal få et godt forhold :)

Denne gangen skal jeg ihvertfall bare kose meg og ta en dag av gangen :) Selvom jeg er trøtt og sliten skal jeg prøve å suge alt det gode ut av hver eneste dag :)

Det jeg gleder meg i den første tiden

- amme!

- dra hjem etter to dager på barsel

- fødselen

- ikke ha noen beskymringer (utenom det å være mamman hennes da)

- gå turer med vogna vår

- dra på barseltreff

- oppleve at Jonathan blir storebror

- se mannen min bli verdens beste pappa for andre gang

- å få den gleden av å bli mamma igjen, og kunne få lov til å bli elsket og elske et nytt menneske :)

- selvfølgelig få ei jente <3

Hvordan synes du det var å bli mamma for første gang? :)

Eller/og hvordan synes du det var å bli mamma for andre gang? :)

4 kommentarer

LiteHi

03.02.2013 kl.23:15

Skjønner at det ikke bare er lett å være gravid igjen etter alt dere har vært gjennom. Men det er klart du har mye og glede deg til :) Godt å høre at de verste tankene har sluppet taket :) Ta vare på deg selv!

Så nydelig han er :) Fine bilder du deler.

Her har det gått veldig greit med både nr. 1 og nr. 2 :)

Nyt kvelden.

Klemmer fra Lite hi

karinaoglillegutt

03.02.2013 kl.23:21

For en utrolig nydelig sønn dere har! lykke til når lille prinsessa kommer :)

Karoline Grimsø

06.02.2013 kl.20:24

karinaoglillegutt : Tusen takk :D:D Likner på mamman sin vettu ;) Hehe!

Karoline Grimsø

06.02.2013 kl.20:26

LiteHi: Tusen takk for kommentaren :) Ja, det er ikke alltid så enkelt som man hadde forestillt seg, men heldigvis for meg har jeg kommet enda sterkere ut av det :) Man lærer mye om seg selv ved av å få barn :)

Håper du også har en kjempe fin kveld! Klemmer fra Karoline :)

Skriv en ny kommentar

Karoline Grimsø

Karoline Grimsø

24, Nøtterøy

Dette en min blogg! Jeg og mannen min har vært sammen siden var var 2005, og i løpet av disse årene har det skjedd mye :) Vi fikk en sønn i 2009, kjøpte hus i 2011, giftet oss juni 2012 og i februar 2013 kommer det ei lita jente :) Dette er en blogg om det å være mamma, hverdagen vår og mine intreresser:) Hvis dere vil spørre meg anonymt, kan dere bare sende en mail på : karro1988@gmail.com leser denne bloggen NÅ

bloglovin
Find me on Polyvore
Norske bloggerBlogglisten

Kategorier

Arkiv

hits